שתלי בייקון בטיפולי שיניים מורכבים

עד לפני שלושה עשורים טיפולי שיניים עבור אוכלוסיות בסיכון או בני הגיל השלישי, היו נחשבים לטיפולים די מורכבים. טיפולים כמו החלפת שן בשתל לעיתים אף היו נחשבים ללא מומלצים עבור קבוצת מטופלים אלו מכיוון שהסיכונים אליהם יהיו חשופים בטיפול כדוגמת זה, עלולים להיות להציב אותם בדרגת סיכון גבוהה יותר מאשר מחלות הרקע או מאפייני הגיל עימם הגיעו לטיפול. אך בשנים האחרונות נראה כי טיפולים אלו מצליחים להתבצע לא רק דרך אחוזי הצלחה גבוהים, אלא גם במינימום סיכון גם עבור אוכלוסיות הנמצאות גם כך בקבוצות סיכון וכל זאת הודעות לשתלי הבייקון.

שתלי בייקון איך הם עובדים?

שתלי בייקון הם שתלים שונים בצורה משמעותית מכל השתלים שהכרנו עד היום, אם שתלים "רגילים" היו נחשבים לארוכים יותר ועל מנת להציב אותן בלסת היה צורך בעצם שן בריאה מספיק על מנת שיקלטו נכונה. הרי ששתלי הבייקון מצליחים לשנות את הגישה במאה ושמונים מעלות, בעזרת המידות הקצרות של השתלים הם אינם נשענים על גבי עצם השן אלא מאופיינים בשטח פנים גדול ורחב המאפשר הישענות על שטח הפנים ולאו דווקא על אורכו של הכתר. קוטרם של השתלים נע בין 3-5 מ"מ ובאורך של עד 10 מ"מ והוא מתאים לשיניים קדמיות, שתל רחב יותר המתאים לשיניים טוחנות מתאפיין בשטח פנים רחב ומצליח לעמוד תחת לא מעט לחצים ואורכו נע 4.5 מ"מ ועד ל6 מ"מ.

זמני החלמה והיתרונות

שתלי הבייקון להבדיל משתלים ארוכים אחרים אינם מושפעים משתלים אחרים להם נזדקק המטופל, כך שאם בשן טוחנת אחת נזדקק להשתלת עצם או לייצוב של השן במקרה של השתלה, בשתלי בייקון אין כל צורך בכך. שתל בייקון יכול לעמוד "לבדו" והוא אינו נעשה באמצעות "הברגה"  כבשתלים ה"רגילים" על כן יכולת העמידה שלו והעמסה שלו אל מול משקלים היא מהירה ואיכותית. מלבד זאת זמן ההחלמה משתלי בייקון הוא קצר ובמקרים מסוימים להיעשות בסמוך לעקירה של השן, אך גם ההשתלבות של שתלים אלו תורמות ולהבדיל מהשתלים ה"רגילים" למטופלים שבחרו בשתלי בייקון לא ניתן להבחין בן השן הרגילה לבין השתל עצמו.